[ +/- ] [ Τώρα είναι Παρ Σεπ 11, 2026 12:35 ]

"REBORN" CX7

"REBORN" CX7

Δημοσίευσηαπό Tsimata Nokami την Πέμ Μάιος 07, 2015 13:05

Φιλες και φιλοι γεια σας και παλι!

μετα απο 2 μιση σχεδον χρονια αδρανοποιησης του cx7 μου πηρα την αποφαση να το βγαλω απο τους δρομους! οι λογοι οι οποιοι το αυτοκινητο ῾κοιμοταν῾ ηταν καθαρα οικονομικοι.παρολα αυτα συνεχιζα κανονικα να πληρωνω σε αυτα που αναλογουν φορους,ασφαλειες,τελη κτλ. τα μονα που δεν ειχα ηταν μια νεα μπαταρια και ο πρωτος του ελεγχος σε κτεο.

το οτι βγηκε κ παλι στους δρομους δε σημαινει πως ξεπεραστηκε η κριση,απλα το εκανα ετσι απλα...! προσωπικη μου κινηση ως ιδιοκτητης αυτου. φυλασοταν σε ημιυπαθριο γκαραζ ἑνιωσε῾ χιονια,ζεστες,βροχες,κατακλυσμους κ ῾σπιτι῾για τετραποδα κ πουλια! χαχαχα!

πως επραξα λοιπον... αγορασα μπαταρια bosch s4 70 κοστος 100 ευρω
αγορασα 6 λιτρα λαδι enneos 5w-30 60 ευρω
αγορασα φιλτρο λαδιου 7 ευρω και φυσικα βενζινη!

προτιμησα για ΠΡΩΤΗ Κ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ(κατι που δε το μετανοιωσα) την αλλαγη λαδιων να την κανω σε συγγενη μου πρατηριο υγρων καυσιμων για την οικονομια του θεματος (45 ευρω κοστοσ επισκεψης συνεργειο mazda ανα ωρα).

εκει διαπιστωσα πως μετα λυπης μου το φιλτρο λαδιου δεν εκανε παρολο διοτι φυσικα δεν ηταν το γνησιο,χαρτινο μεν αχρηστο δε! δεν πολυ χαλαστηκα διοτι, τα ῾καμμενα῾ λαδια που αλλαξα κ το φιλτρο ειχαν κανει μολις 2000 χλμ. κ γενικως το αυτοκινητο πριν τα 2000 χλμ. κ ισως κ λιγοτερα ειχα κανει το πρωτο του μεγαλο σερβις κ υστερα μας πηρε ῾βαθυς υπνος῾!!!!

προηγηθηκε βεβαια 4πλο πλυσιμο εξωτερικο,πλυσιμο εσωτερικο κ πλυσιμο απο κατω συμπληρωση αερα ελαστικων απο 20 σε 32. ΚΟΣΤΟΣ 20 ΕΥΡΩ...ΝΑΙ ΝΑΙ!

στην συνεχεια με περιμεναν για τον πρωτο του ελεγχο κτεο.
κοστος 120 ευρω με το μεγαλυτερο παραβολο λογο προστιμου.
οι μηχανικοι μου ειπαν επι λεξη....῾μακαρι να ηταν ολα τα αυτοκινητα μετα απο 2 μιση χρονια ετσι..῾τα σχολια δικα σας!

το περιεργο της υποθεσης ειναι πως δεν παρατηρησα καποιο κομπιασμα῏μπουκωμα! ῾ελα παναγια μου῾ ελεγα!

το ανοιξα μεχρι και τα 180 οπου σε φρεναρισμα μου παρατηρησα τρεμουλο στο τιμονι! ¨ωχ δισκοπλακες¨ειπα! τις ειχα αλλαξει οταν ημουν εντος τις εγγυησης δε θυμαμαι πριν ποσα χλμ. μπορει να ηταν κ ιδεα μου δεν ξερω θα δειξει! αμεσως μετα εκανα μια ζυγοστθμιση και στα 4 κοστος 15 ευρω!!!

απογευμα ξεκιναμε οικογενειακως κ παμε βολτα κ για προσκυνημα Β.Ευβοια Αγ.Ιωαννης Ρωσσος,μεγαλη η χαρη του! το αυτοκινητο ΑΨΟΓΟ σε ολα του!

τα 2μιση χρονια αυτα μετακινιομουν κ συνεχιζω ως κυριο αμαξι της οικογενειας με οpel corsa 1.3 cdti 95 hp

o καλος μου φιλος Νασος θα προσθεσει φωτο!

καλες,ευλογημενες και ασφαλεις διαδρομες....α και κατι τελευταιο η καταναλωση μεση που εχω τωρα ειναι....να σας τρελανω θελετε...????? 10,6 litre απο 12,5 αρχικα!
ΤSIMATA NOKAMI....ΑΡΧΑΙΟΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΘΕΟΣ...ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ,ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΜΑΥΡΟΙ Α.Ε.
Άβαταρ μέλους
Tsimata Nokami    
0,7 Bar
0,7 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA CX7/2.3L T. GRAND TOURING-BLACK BRILLIANT

Re: "REBORN" CX7

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Πέμ Μάιος 07, 2015 15:26

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ...ΑΡΓΟΤΕΡΑ Θοδωρη φιλε μου!! yiiiio yiiiio yiiiio smileycar smileycar smileycar

Αντε βρε ,καλοταξιδο και παλι!!

Σε χασαμε,αλλα οκ δικαιολογεισαι αφου εχεις τοση δουλιτσα και φυσικα ακομα εξοικειωνεσαι με το Macbook yiiiio yiiiio yiiiio

Για ολα τα υπολοιπα μια χαρα ,απλως για λαδακια μπορεις και πιο φθηνα!Αν ομως εισαι ευχαριστημενος απο ENEOS εισαι οκ!

Τρεμουλο λες...φρενα ζυγωνουν κι ελπιζω να πεφτω εξω!

Βεβαια μπορει να ειναι και απο τα ελαστικα σου,οπως και το συστημα διευθυνσης που θελει λιγο τα χιλιομετρα του!

Τωρα εξακολουθεις να το νιωθεις?

Πρωτες εντυπωσεις την στιγμη που πρωτη φορα οδηγησες,τα πρωτα λεπτα??? toot toot toot

Θα ανεβασω το συντομοτερο φωτο σου!!

Καλως σε ξαναβρηκαμε Θοδωρη μου!! mmm
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Πέμ Μάιος 07, 2015 15:29

Οριστε και φωτο!!

11231756_10206656045141205_3184499959937011585_n.jpg
13725_10206656046341235_4423646182265900577_n.jpg
13725_10206656045341210_320009351988004767_n.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό CX7 την Πέμ Μάιος 07, 2015 15:32

καλες βολτες φιλε,ωραια να βλεπω cx7 στον δρομο παλι,γιατι καποια στιγμη κι εγω το αφησα ακινησια για 2 χρονακια.η φωτογραφια στο φαναρι καλλιτεχνεια.
εχεις αλλαξει παλι φρενα εσυ?και ηθελα να σε ρωτησω τι ρυπους εβγαλε στο κτεο το cx7 σου interview
Δημήτρης --- CX-7 Touring
CX7    
1,1 Bar
1,1 Bar

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Πέμ Μάιος 07, 2015 18:58

Θοδωρή άντε καλοτάξιδο και πάλι το :mazda: CX 7άρι σου :turbo: :turbo: :turbo: pontium pontium pontium
Πώς άντεξες τόσα χρόνια να το βλέπεις :( :( :(
και να μην το γλεντάς :smile: :smile: :smile:
στο δρόμο ρε φίλε yiiiio yiiiio yiiiio
ανάθεμα την κρίση μας bad_boys bad_boys bad_boys
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Μοντέλο Αυτ.: ΜΑΖDA CX7 GT BLACK

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Παρ Μάιος 08, 2015 05:34

Tsimata Nokami έγραψε:Φιλες και φιλοι γεια σας και παλι!

μετα απο 2 μιση σχεδον χρονια αδρανοποιησης του cx7 μου πηρα την αποφαση να το βγαλω απο τους δρομους! οι λογοι οι οποιοι το αυτοκινητο ῾κοιμοταν῾ ηταν καθαρα οικονομικοι.παρολα αυτα συνεχιζα κανονικα να πληρωνω σε αυτα που αναλογουν φορους,ασφαλειες,τελη κτλ. τα μονα που δεν ειχα ηταν μια νεα μπαταρια και ο πρωτος του ελεγχος σε κτεο.

το οτι βγηκε κ παλι στους δρομους δε σημαινει πως ξεπεραστηκε η κριση,απλα το εκανα ετσι απλα...! προσωπικη μου κινηση ως ιδιοκτητης αυτου. φυλασοταν σε ημιυπαθριο γκαραζ ἑνιωσε῾ χιονια,ζεστες,βροχες,κατακλυσμους κ ῾σπιτι῾για τετραποδα κ πουλια! χαχαχα!

πως επραξα λοιπον... αγορασα μπαταρια bosch s4 70 κοστος 100 ευρω
αγορασα 6 λιτρα λαδι enneos 5w-30 60 ευρω
αγορασα φιλτρο λαδιου 7 ευρω και φυσικα βενζινη!

προτιμησα για ΠΡΩΤΗ Κ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ(κατι που δε το μετανοιωσα) την αλλαγη λαδιων να την κανω σε συγγενη μου πρατηριο υγρων καυσιμων για την οικονομια του θεματος (45 ευρω κοστοσ επισκεψης συνεργειο mazda ανα ωρα).

εκει διαπιστωσα πως μετα λυπης μου το φιλτρο λαδιου δεν εκανε παρολο διοτι φυσικα δεν ηταν το γνησιο,χαρτινο μεν αχρηστο δε! δεν πολυ χαλαστηκα διοτι, τα ῾καμμενα῾ λαδια που αλλαξα κ το φιλτρο ειχαν κανει μολις 2000 χλμ. κ γενικως το αυτοκινητο πριν τα 2000 χλμ. κ ισως κ λιγοτερα ειχα κανει το πρωτο του μεγαλο σερβις κ υστερα μας πηρε ῾βαθυς υπνος῾!!!!

προηγηθηκε βεβαια 4πλο πλυσιμο εξωτερικο,πλυσιμο εσωτερικο κ πλυσιμο απο κατω συμπληρωση αερα ελαστικων απο 20 σε 32. ΚΟΣΤΟΣ 20 ΕΥΡΩ...ΝΑΙ ΝΑΙ!

στην συνεχεια με περιμεναν για τον πρωτο του ελεγχο κτεο.
κοστος 120 ευρω με το μεγαλυτερο παραβολο λογο προστιμου.
οι μηχανικοι μου ειπαν επι λεξη....῾μακαρι να ηταν ολα τα αυτοκινητα μετα απο 2 μιση χρονια ετσι..῾τα σχολια δικα σας!

το περιεργο της υποθεσης ειναι πως δεν παρατηρησα καποιο κομπιασμα῏μπουκωμα! ῾ελα παναγια μου῾ ελεγα!

το ανοιξα μεχρι και τα 180 οπου σε φρεναρισμα μου παρατηρησα τρεμουλο στο τιμονι! ¨ωχ δισκοπλακες¨ειπα! τις ειχα αλλαξει οταν ημουν εντος τις εγγυησης δε θυμαμαι πριν ποσα χλμ. μπορει να ηταν κ ιδεα μου δεν ξερω θα δειξει! αμεσως μετα εκανα μια ζυγοστθμιση και στα 4 κοστος 15 ευρω!!!

απογευμα ξεκιναμε οικογενειακως κ παμε βολτα κ για προσκυνημα Β.Ευβοια Αγ.Ιωαννης Ρωσσος,μεγαλη η χαρη του! το αυτοκινητο ΑΨΟΓΟ σε ολα του!

τα 2μιση χρονια αυτα μετακινιομουν κ συνεχιζω ως κυριο αμαξι της οικογενειας με οpel corsa 1.3 cdti 95 hp

o καλος μου φιλος Νασος θα προσθεσει φωτο!

καλες,ευλογημενες και ασφαλεις διαδρομες....α και κατι τελευταιο η καταναλωση μεση που εχω τωρα ειναι....να σας τρελανω θελετε...????? 10,6 litre απο 12,5 αρχικα!

Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα και εύχομαι ποτέ ξανά ακινητοποιήση του αυτοκινήτου σου αλλά όλοι περνάμε από αυτή την φάση κάποια στιγμή και θυσιάζουμε ότι αγαπάμε για να έχουμε κάποια άλλα ποιο βασικά πράγματα.....Με τα παράθυρα εύχομαι να σε βοήθησα και ειλικρινά χάρηκα πάρα πολύ που σε άκουσα να είσαι καλά εσύ και οι οικογένεια σου και να απολαμβάνετε την άνεση του :turbo: :mazda: :turbo: !!!!!!!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Δημοσίευσηαπό andreas mps 6 την Παρ Μάιος 08, 2015 06:16

χαιρομαι μεσα σ αυτη την κριση να βλεπω ανθρωπους να μην το βαζουν κατω.μπραβο σου παλικαρι μου μη μασας και απολαυσε βολτες smileycar
andreas mps 6    
0,3 Bar
0,3 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: mazda 6 mps-mazda xedos 24v

Δημοσίευσηαπό A.Mazdaios την Παρ Μάιος 08, 2015 08:57

Χίλια μπράβο που το ξανάβγαλες στους δρόμους το εργαλείο σου! Μας τα έχουν στερήσει όλα αυτοί οι μπαταχτσίδες που μας κυβερνάνε αλλά εμείς δεν μασάμε είμαστε "Απατσι". Εμένα όταν είχα τρέμουλο στο φρενάρισμα είχαν πάρει οι μπροστινοί δίσκοι! Ζυγοστάθμιση που έκανες τόσο φθηνή?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
A.Mazdaios    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda 3 2008 1,6

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Παρ Μάιος 08, 2015 14:04

Το θεμα ειναι να μην συνεχιζουν να τα στερουν απο τον κοσμο με τις αλλοκοτες βλακειες που συνεχιζουν να κανουν!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Τρί Μάιος 12, 2015 05:44

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:Το θεμα ειναι να μην συνεχιζουν να τα στερουν απο τον κοσμο με τις αλλοκοτες βλακειες που συνεχιζουν να κανουν!

Κάτσε να δεις τα νέα μέτρα ως προς το θέμα φόρο πολυτελείας αλλά σήμα κυκλοφορίας πανικός θα γίνει πάλι om
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Τρί Μάιος 12, 2015 09:08

Χρηστο δηλαδη?εχεις ακουσει κατι νεοτερο απο οτι τελευταια εχουμε ανακοινωσει?? titanic
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό ghortat την Τρί Μάιος 12, 2015 13:23

Είπαν αύξηση 3%. Δηλαδή τα MPS από 5 σε 8 %.

Και εγώ ήλπιζα σε μείωση/κατάργηση λόγω μειωμένης αξίας πια αλλά τελικά κ αυτοί οι άνθρωποι ή το έχουν ακατοίκητο ή απλά δεν έχουν τον τρόπο μέτρησης πιθανών εσόδων, πως πχ μια τέτοια αύξηση θα φέρει έσοδα. Αν όλοι δηλαδή οι δίλιτροι 5ετίας+ που έχουν κ δεύτερο αυτοκίνητο για καθημερινό/οικογενειακό, καταθέσουν πινακίδες τότε πώς στο διάκο θα έρθουν έσοδα.

Ενώ με μια μείωση όλοι θα τις διατηρούσαν ή θα τις έπαιρναν πίσω αυτοί που τις κατέθεσαν για αυτόν τον λόγο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει ακριβώς. Συμφέροντα με αυτοκινητοβιομηχανίες για προώθηση αγοράς καινούριου ή προώθηση νέων τύπων κινητήρων φιλικότερων στο περιβάλλον. Μα αυτοί που είναι να πάρουν καινούριο θα πάρουν ούτως ή άλλως και αυτοί που θα σκάσουν πχ πάνω από 20κ για αγορά νέου δεν τους πειράζει και 100-200€ παραπάνω λόγου χάρη σε τέλη. Αν ήμουν εγώ πάνω από εκεί θα εισέπρατα. Κάλλιο 5 κ στο χέρι παρά 10 κ καρτέρει!
Εικόνα
ghortat    
0,4 Bar
0,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX-7 2009 Grand Touring SR

Δημοσίευσηαπό dimzar την Παρ Μάιος 15, 2015 09:07

Εχθές διάβασα ότι τελικά (μάλλον) θα αυξήσουν από 10% σε 13% τον φόρο πολυτελείας για τα άνω των 2500 κ.ε αυτοκίνητα οπότε εμάς δεν μας πιάνει.
Άβαταρ μέλους
dimzar    
-0,4 Bar
-0,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX-7 GT/SR

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Παρ Μάιος 15, 2015 10:50

ghortat έγραψε:Είπαν αύξηση 3%. Δηλαδή τα MPS από 5 σε 8 %.

Και εγώ ήλπιζα σε μείωση/κατάργηση λόγω μειωμένης αξίας πια αλλά τελικά κ αυτοί οι άνθρωποι ή το έχουν ακατοίκητο ή απλά δεν έχουν τον τρόπο μέτρησης πιθανών εσόδων, πως πχ μια τέτοια αύξηση θα φέρει έσοδα. Αν όλοι δηλαδή οι δίλιτροι 5ετίας+ που έχουν κ δεύτερο αυτοκίνητο για καθημερινό/οικογενειακό, καταθέσουν πινακίδες τότε πώς στο διάκο θα έρθουν έσοδα.

Ενώ με μια μείωση όλοι θα τις διατηρούσαν ή θα τις έπαιρναν πίσω αυτοί που τις κατέθεσαν για αυτόν τον λόγο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει ακριβώς. Συμφέροντα με αυτοκινητοβιομηχανίες για προώθηση αγοράς καινούριου ή προώθηση νέων τύπων κινητήρων φιλικότερων στο περιβάλλον. Μα αυτοί που είναι να πάρουν καινούριο θα πάρουν ούτως ή άλλως και αυτοί που θα σκάσουν πχ πάνω από 20κ για αγορά νέου δεν τους πειράζει και 100-200€ παραπάνω λόγου χάρη σε τέλη. Αν ήμουν εγώ πάνω από εκεί θα εισέπρατα. Κάλλιο 5 κ στο χέρι παρά 10 κ καρτέρει!

Στην δεκαετια εμεις ελπιζω οτι θα μας αφησουν στην ησυχια μας!αν δεν το αλλαξουν κι αυτο!1,5 χρονος εμεινε!

Σε αυτη την ενοτητα παιδια μπορειτε να ενημερωνοσαστε για καθε αλλαγη η νεο! toot

:arrow: viewtopic.php?f=72&t=13571&start=300

Γιωργο,οι λυσεις ειναι απλες και ο καθε νοημων ανθρωπος ετσι θα σκεφτοταν!Αυτοι δεν ειναι οτι δεν ειναι νοημονες,απλως βλεπω δολο στις πραξεις τους,γιατι ομως?

dimzar έγραψε:Εχθές διάβασα ότι τελικά (μάλλον) θα αυξήσουν από 10% σε 13% τον φόρο πολυτελείας για τα άνω των 2500 κ.ε αυτοκίνητα οπότε εμάς δεν μας πιάνει.

σιγουρα?μονο εκει η και ανω των 1987?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Επιστροφή στο Γενικα περι CX 7

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες