ghortat έγραψε:Αντώνη αν δεν μπορείς να το δώσεις ,για να μειώσεις τη χασούρα σου, τα παίρνω ένα 180άρι

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:Βασιλη μου,εκει τα συνεργεια τι γινονται φιλε?Βλεπω καθολου σιγουρος δεν αισθανεσαι η κανω λαθος?

The Ace έγραψε:basilis1966 έγραψε:The Ace έγραψε:Ερώτηση: αν σταματημένος και χωρίς να πατάς κανένα πεντάλ, κουνήσεις ΕΛΑΦΡΑ το μοχλό σαν να ήθελες να βάλεις κάποια -οποιαδήποτε- ταχύτητα, μήπως ξεκινάει να ακούγεται σιγά-σιγά ο ίδιος θόρυβος ? Και επίσης, η συχνότητα του θορύβου είναι ανάλογη των στροφών του κινητήρα ή της ταχύτητας του οχήματος (δηλαδή της ταχύτητας περιστροφής των τροχών) ?
Γιατί μπορεί όντως να είναι πρωτεύοντας ή δευτερεύοντας άξονας στο κιβώτιο, δηλαδή τα ρουλεμάν τους, ή τα γρανάζια στο διαφορικό.....Αντώνη η συχνότητα του θορύβου δεν είναι ανάλογη των στροφών του κινητήρα στο ρελαντι
ακούγεται τικ-τικ γενικά ακανόνιστα
και μόνο όταν δεν παταώ τον συμπλέκτη.
Μόλις πατήσω τον συμπλέκτη σταματάει αμέσως και μόλις τον αφήσω ξαναρχίζει.
Θα δοκιμάσω σταματημένος και χωρίς να πατάω κανένα πεντάλ, να κουνήσω ΕΛΑΦΡΑ το μοχλό σαν να θελω να βάλω κάποια -οποιαδήποτε- ταχύτητα,
για να δώ μήπως ξεκινάει να ακούγεται σιγά-σιγά ο ίδιος θόρυβος.
Αν το μοναδικό που επηρεάζει το αν ακούγεται ο θόρυβος είναι το αν πατάς το συμπλέκτη, τότε πιθανότατα είναι το ρουλεμάν (throw-out bearing). Αν όμως με πατημένο ή όχι συμπλέκτη, κουνώντας το μοχλό σαν να θέλεις να βάλεις ταχύτητα, ξεκινάει να ακούγεται, τότε είναι τα ρουλεμάν στους άξονες του κιβωτίου, και η συχνότητα του θορύβου (σαν φτερούγισμα ακούγεται ?) εξαρτάται από την ταχύτητα του μοτέρ (στον πρωτεύοντα) ή του διαφορικού (στον δευτερεύοντα). Δες και πες μας...

ghortat έγραψε:Συμφωνώ με τον Αντώνη (Ace). Μήπως να κατέβαινες προς Αθήνα να το σιγουρέψεις γιατί ακόμα και μόνο το ρουλεμάν του συμπλέκτη να αλλάξεις θες 250€ μίνιμουμ. Οπότε στην περίπτωση που δεν είναι κιβώτιο, όπως φαίνεται σύμφωνα με αυτά που μας έγραψες, ίσως να άλλαζες το κιτ συμπλέκτη να ξεμπερδεύεις (και το βολάν διπλής μάζας αν πρέπει να μαντέψω κατά 80% δε θα είναι σε καλή κατάσταση στα χιλιόμετρά σου).Εδώ υπάρχει σε καλή τιμή. Τώρα ο κάθε επισκευαστής θέλει να βγάλει από τα ανταλλακτικά το κατιτίς του άρα αν ψωνίσουμε από αυτόν απευθείας, απλά να ξέρουμε ότι τον έχουμε ενισχύσει!
- Κώδικας: Επιλογή όλων
[Οφτοπικ μόουντ ον]
ΥΓ. Εγώ Αντώνη αν δεν μπορείς να το δώσεις ,για να μειώσεις τη χασούρα σου, τα παίρνω ένα 180άρι
- Κώδικας: Επιλογή όλων
[/οφτοπικ μόουντ οφ]

basilis1966 έγραψε:George σε ευχαριστώ για το site της Προμηθευτικής πραγματικά έχει πολύ καλή τιμή.
Είναι όμως πλήρες το set και είναι το ίδιο με το μαμά mazda που φοράμε και δεν χρειάζεται άλλα ανταλλακτικά.
Εντω μεταξύ έχω αλλάξει όλο το set συμπλέκτη στον 1ο χρόνο που πήρα το CX 7 με 8.500 ΚΜ
στα πλαίσια της εγγύησης τότε και μου είχαν πεί ότι μου έβαλαν πιό ενισχυμένο.

ξέχασε να μου αλλάξει ρουλεμάν στο δίσκο πλατό στα 65.000 χιλιόμετρα και μέχρι τώρα που έχω 120.000 χιλιόμετρα δεν έχει πάθει τίποτα οπότε μην άγχεσαι καθόλου σε θέλω χαλαρό απόλαυσε την βόλτα στην Θεσσαλονίκη που είναι ωραία και πάρε και την γνώμη από την αντιπροσωπεία.......Ότι χρειαστείς πάντοτε στην διάθεση σου 

και όχι από το ρουλεμάν του συμπλέκτη!!!!
τί λέτε για όλα αυτά
και τί θα κάνατε στην θέση μου!!!

Dodos έγραψε:Συγνώμη, ξέχασαν να σου αλλάξουν κάτι και το άφησες έτσι για τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα;
basilis1966 έγραψε:Λοιπόν mazdoπαιδα πήγα το Σάββατο το πρωί στην Θεσσαλονίκη![]()
![]()
![]()
στο εξουσιοδοτημένο service mazda Αμανατίδης το CX 7άρι μου για το γνωστό θέμα![]()
![]()
![]()
και με την παρουσία του Σουλτάν-Μανώλη![]()
![]()
Δυστυχώς και ο Γιάννης Αμανατίδης μετά από έλεγχο του αυτοκινήτου μου είπε ότι ο θόρυβος που ακούγεται![]()
![]()
![]()
είναι από το κιβώτιο ταχυτήτων![]()
![]()
και όχι από το ρουλεμάν του συμπλέκτη!!!!
Μάλιστα μου ανέφερε και μου το έδειξε στο σχεδιάγραμμα του κιβωτίου από την MAZDA
ότι είναι το πρώτο ή το τελευταίο ρουλεμαν ή και τα δύο μαζί.
Συμπέρασμα μετά από 4 επισκέψεις σε διαφορετικά συνεργεία MAZDA
το σκόρ είναι 3-1 υπέρ της βλάβης στο κιβώτιο ταχυτήτων.![]()
![]()
Το κόστος επισκευής του κιβωτίου με αλλαγή των δύο ρουλεμάν, σύμφωνα με τον Γιάννη Αμανατίδη
είναι 500euro ανέβασμα-κατέβασμα-επισκευή με αλλαγή των δύο ρουλεμάν 200euro+καινούριες βαλβολίνες 50euro
σύνολο 750euro![]()
![]()
![]()
![]()
και τουλάχιστόν 3 μέρες το αυτοκίνητο στο συνεργείο με την προυπόθεση να έχουν παραγγελθει-αγοραστεί τα δύο ρουλεμάν,
ώστε να είναι εδώ όταν ξεκινήσει η επισκευή!!!!!
Βεβαια μου είπε ότι δεν χρειάζεται να γίνει άμεσα,
αλλά μόνο όταν δώ ότι ο θορυβος μεγαλώνει να προχωρήσουμε για να μην γίνει μεγαλύτερη ζημιά στο κιβώτιο!!!
Εσείς![]()
τί λέτε για όλα αυτά
![]()
![]()
και τί θα κάνατε στην θέση μου!!!
The Ace έγραψε:Την έκανα πολύ πρόσφατα στο 206 όλη αυτή τη δουλειά, κατέβασμα, λύσιμο, αλλαγή ΟΛΩΝ των ρουλεμάν και των πλανητικών (είχαν "ψωροφαγωθεί"), δέσιμο, ανέβασμα. Πιθανολογώ ότι δεν υπάρχουν τόοοοοσο μεγάλες διαφορές στις ώρες εργασίας, πιθανόν όμως να είναι πιο ακριβά τα ανταλλακτικά για το Mazda. Εγώ πλήρωσα "φιλική τιμή" 550€, με όλα τα ανταλλακτικά και τα λάδια. Έχω την ελαφρά εντύπωση ότι είναι κάααααπως τσιμπημένη η τιμή, αλλά δεν μπορεί να κατέβει και πολύ παρακάτω, δηλαδή κάπου τόσα θα πρέπει να πληρώσεις....
είναι ακριβή σε όλα της και δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς.....Αλλά και στα Γαλλικά δεν πάνε πίσω βαράνε όπου βρουν δεν έχουν θέμα......

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης