[ +/- ] [ Τώρα είναι Δευτ Απρ 20, 2026 01:07 ]

κατεβα καλο μου κιβωτιο να σε δω

Re: κατεβα καλο μου κιβωτιο να σε δω

Δημοσίευσηαπό Nasos Mazdaspeed 6 την Παρ Νοέμ 27, 2015 14:54

Βασιλη μου,εκει τα συνεργεια τι γινονται φιλε?Βλεπω καθολου σιγουρος δεν αισθανεσαι η κανω λαθος?
http://www.mazdaclub.gr
Ηonda Type R fn2-Citroen Saxo VTS
ΟY ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ
Εικόνα
To be a Spartan ,you must live like a Spartan!
Άβαταρ μέλους
Nasos Mazdaspeed 6    
Overboost
Overboost

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Εx Mazda 6 MPS-Citroen Saxo VTS-Honda Type R FN2

Δημοσίευσηαπό Dodos την Παρ Νοέμ 27, 2015 15:30

Βασίλη, πολύ καλό το link του Γιώργου. Μισή τιμή τα έχει το site.
Εικόνα
HKS short ram intake CP-E turbo inlet pipe Turbosmart dual port bov
Άβαταρ μέλους
Dodos    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 MPS

Δημοσίευσηαπό Dodos την Παρ Νοέμ 27, 2015 15:33

ghortat έγραψε:Αντώνη αν δεν μπορείς να το δώσεις ,για να μειώσεις τη χασούρα σου, τα παίρνω ένα 180άρι

Για σένα θα κάνω σπέσιαλ τιμή ...150€ wtf
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dodos    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Παρ Νοέμ 27, 2015 16:35

Nasos Mazdaspeed 6 έγραψε:Βασιλη μου,εκει τα συνεργεια τι γινονται φιλε?Βλεπω καθολου σιγουρος δεν αισθανεσαι η κανω λαθος?

Nάσο μου εννοείται ότι δεν είμαι σίγουρος όταν μου λένε 2 διαφορετικά πράγματα
που έχουν και τα 2 ένα μεγάλο χρηματικό κόστος!!!!!
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Μοντέλο Αυτ.: ΜΑΖDA CX7 GT BLACK

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Παρ Νοέμ 27, 2015 16:51

The Ace έγραψε:
basilis1966 έγραψε:
The Ace έγραψε:Ερώτηση: αν σταματημένος και χωρίς να πατάς κανένα πεντάλ, κουνήσεις ΕΛΑΦΡΑ το μοχλό σαν να ήθελες να βάλεις κάποια -οποιαδήποτε- ταχύτητα, μήπως ξεκινάει να ακούγεται σιγά-σιγά ο ίδιος θόρυβος ? Και επίσης, η συχνότητα του θορύβου είναι ανάλογη των στροφών του κινητήρα ή της ταχύτητας του οχήματος (δηλαδή της ταχύτητας περιστροφής των τροχών) ?

Γιατί μπορεί όντως να είναι πρωτεύοντας ή δευτερεύοντας άξονας στο κιβώτιο, δηλαδή τα ρουλεμάν τους, ή τα γρανάζια στο διαφορικό.....

Αντώνη η συχνότητα του θορύβου δεν είναι ανάλογη των στροφών του κινητήρα στο ρελαντι
ακούγεται τικ-τικ γενικά ακανόνιστα

και μόνο όταν δεν παταώ τον συμπλέκτη.
Μόλις πατήσω τον συμπλέκτη σταματάει αμέσως και μόλις τον αφήσω ξαναρχίζει.
Θα δοκιμάσω σταματημένος και χωρίς να πατάω κανένα πεντάλ, να κουνήσω ΕΛΑΦΡΑ το μοχλό σαν να θελω να βάλω κάποια -οποιαδήποτε- ταχύτητα,
για να δώ μήπως ξεκινάει να ακούγεται σιγά-σιγά ο ίδιος θόρυβος.

Αν το μοναδικό που επηρεάζει το αν ακούγεται ο θόρυβος είναι το αν πατάς το συμπλέκτη, τότε πιθανότατα είναι το ρουλεμάν (throw-out bearing). Αν όμως με πατημένο ή όχι συμπλέκτη, κουνώντας το μοχλό σαν να θέλεις να βάλεις ταχύτητα, ξεκινάει να ακούγεται, τότε είναι τα ρουλεμάν στους άξονες του κιβωτίου, και η συχνότητα του θορύβου (σαν φτερούγισμα ακούγεται ?) εξαρτάται από την ταχύτητα του μοτέρ (στον πρωτεύοντα) ή του διαφορικού (στον δευτερεύοντα). Δες και πες μας...

Αντώνη δοκίμασα κουνώντας το μοχλό σαν να θέλω να βάλω ταχύτητα πατώντας τον
συμπλέκτη
(που δεν ακούγεται ο θόρυβος όταν τον πατάω) και δεν ξεκινάει να ακούγεται ο θόρυβος!!!!!
που όμως ακούγεται σαν φτερούγισμα τακ-τακ-τακ όταν είναι σταματημένο το αυτοκίνητο στο ρελαντι
χωρίς να πατάω τον συμπλέκτη και όταν πατάω λίγο γκάζι συνεχίζει να ακούγεται το ίδιο
χωρίς να επηρεάζεται από τις στροφές του κινητήρα!!!!
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Παρ Νοέμ 27, 2015 17:01

ghortat έγραψε:Συμφωνώ με τον Αντώνη (Ace). Μήπως να κατέβαινες προς Αθήνα να το σιγουρέψεις γιατί ακόμα και μόνο το ρουλεμάν του συμπλέκτη να αλλάξεις θες 250€ μίνιμουμ. Οπότε στην περίπτωση που δεν είναι κιβώτιο, όπως φαίνεται σύμφωνα με αυτά που μας έγραψες, ίσως να άλλαζες το κιτ συμπλέκτη να ξεμπερδεύεις (και το βολάν διπλής μάζας αν πρέπει να μαντέψω κατά 80% δε θα είναι σε καλή κατάσταση στα χιλιόμετρά σου).

Κώδικας: Επιλογή όλων
[Οφτοπικ μόουντ ον]
Εδώ υπάρχει σε καλή τιμή. Τώρα ο κάθε επισκευαστής θέλει να βγάλει από τα ανταλλακτικά το κατιτίς του άρα αν ψωνίσουμε από αυτόν απευθείας, απλά να ξέρουμε ότι τον έχουμε ενισχύσει!
ΥΓ. Εγώ Αντώνη αν δεν μπορείς να το δώσεις ,για να μειώσεις τη χασούρα σου, τα παίρνω ένα 180άρι
Κώδικας: Επιλογή όλων
[/οφτοπικ μόουντ οφ]

George σε ευχαριστώ για το site της Προμηθευτικής πραγματικά έχει πολύ καλή τιμή.
Είναι όμως πλήρες το set και είναι το ίδιο με το μαμά mazda που φοράμε και δεν χρειάζεται άλλα ανταλλακτικά.
Εντω μεταξύ έχω αλλάξει όλο το set συμπλέκτη στον 1ο χρόνο που πήρα το CX 7 με 8.500 ΚΜ
στα πλαίσια της εγγύησης τότε και μου είχαν πεί ότι μου έβαλαν πιό ενισχυμένο.
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Δημοσίευσηαπό ghortat την Παρ Νοέμ 27, 2015 17:48

basilis1966 έγραψε:
George σε ευχαριστώ για το site της Προμηθευτικής πραγματικά έχει πολύ καλή τιμή.
Είναι όμως πλήρες το set και είναι το ίδιο με το μαμά mazda που φοράμε και δεν χρειάζεται άλλα ανταλλακτικά.
Εντω μεταξύ έχω αλλάξει όλο το set συμπλέκτη στον 1ο χρόνο που πήρα το CX 7 με 8.500 ΚΜ
στα πλαίσια της εγγύησης τότε και μου είχαν πεί ότι μου έβαλαν πιό ενισχυμένο.

Δεν είναι πλήρες. Στο λινκ είναι το σετ δίσκο-πλατώ LUK ίδιο με το μαμά με κωδικό L30416460C.
Το ρουλεμάν πίεσης είναι ξεχωριστό με κόστος περί τα 25€ αλλά ο κωδικός σε LUK, αντίστοιχος της Mazda που έδωσε ο Αντώνης - LF0116510 - είναι 500049760
Καλό θα είναι επίσης να αλλάξεις το πρωτεύον ρουλεμάν με κωδικό YF0911303, κόστος περί τα 20€ αν και δεν βρήκα λινκ ελληνικό με ανταλλακτικά αλλά αυτό στο βρίσκει και το συνεργείο. Αν τώρα πρέπει να αλλάξεις και το βολάν, αυτό είναι το πιο ακριβό της υπόθεσης, και ο κωδικός είναι 415046110

Δες πρώτα που ακριβώς έχει το αμάξι το πρόβλημα, μήπως δε χρειάζεται να τα αλλάξεις όλα αυτά και ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.
Εικόνα
ghortat    
0,4 Bar
0,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX-7 2009 Grand Touring SR

Δημοσίευσηαπό ghortat την Δευτ Δεκ 07, 2015 14:48

Τελικά Βασίλη είχαμε κανένα νέο με το θέμα αυτό; Τι έχει το αμάξι;
Εικόνα
ghortat    
0,4 Bar
0,4 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX-7 2009 Grand Touring SR

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Δευτ Δεκ 07, 2015 18:52

George σε ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον σου,
δεν έχω ακόμη καταλήξει γιατί είπαμε έχω 2 διαφορετικές διαγνώσεις.
Θα πάω στην θεσσαλονίκη το επόμενο Σ/Κ και θα κανονίσω να πάω στο εξουσιοδοτημένο service mazda Αμανατίδης
για να έχω και μία ακόμη γνώμη και μετά θα αποφασίσω τί θα κάνω.
Πάντως μεχρι τώρα κανείς δεν μου είπε ότι χρειάζεται κάτι να γίνει άμεσα
είτε είναι το κιβώτιο ταχυτήτων ή το ρουλεμαν του συμπλέκτη!!!!
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Πέμ Δεκ 10, 2015 19:05

Βασίλη μου όπως είπαμε και στο τηλέφωνο αυτό το πρόβλημα το είχα από τότε που η :mazda: ξέχασε να μου αλλάξει ρουλεμάν στο δίσκο πλατό στα 65.000 χιλιόμετρα και μέχρι τώρα που έχω 120.000 χιλιόμετρα δεν έχει πάθει τίποτα οπότε μην άγχεσαι καθόλου σε θέλω χαλαρό απόλαυσε την βόλτα στην Θεσσαλονίκη που είναι ωραία και πάρε και την γνώμη από την αντιπροσωπεία.......Ότι χρειαστείς πάντοτε στην διάθεση σου yeah!!!!!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Δημοσίευσηαπό Dodos την Πέμ Δεκ 10, 2015 19:36

Συγνώμη, ξέχασαν να σου αλλάξουν κάτι και το άφησες έτσι για τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dodos    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Κυρ Δεκ 13, 2015 20:15

Λοιπόν mazdoπαιδα πήγα το Σάββατο το πρωί στην Θεσσαλονίκη pontium pontium pontium
στο εξουσιοδοτημένο service mazda Αμανατίδης το CX 7άρι μου για το γνωστό θέμα :?: :?: :?:
και με την παρουσία του Σουλτάν-Μανώλη yiiiio yiiiio yiiiio

Δυστυχώς και ο Γιάννης Αμανατίδης μετά από έλεγχο του αυτοκινήτου μου είπε ότι ο θόρυβος που ακούγεται :( :( :(
είναι από το κιβώτιο ταχυτήτων om om om και όχι από το ρουλεμάν του συμπλέκτη!!!!
Μάλιστα μου ανέφερε και μου το έδειξε στο σχεδιάγραμμα του κιβωτίου από την MAZDA
ότι είναι το πρώτο ή το τελευταίο ρουλεμαν ή και τα δύο μαζί.
Συμπέρασμα μετά από 4 επισκέψεις σε διαφορετικά συνεργεία MAZDA
το σκόρ είναι 3-1 υπέρ της βλάβης στο κιβώτιο ταχυτήτων. oops oops
Το κόστος επισκευής του κιβωτίου με αλλαγή των δύο ρουλεμάν, σύμφωνα με τον Γιάννη Αμανατίδη
είναι 500euro ανέβασμα-κατέβασμα-επισκευή με αλλαγή των δύο ρουλεμάν 200euro+καινούριες βαλβολίνες 50euro
σύνολο 750euro money money money money
και τουλάχιστόν 3 μέρες το αυτοκίνητο στο συνεργείο με την προυπόθεση να έχουν παραγγελθει-αγοραστεί τα δύο ρουλεμάν,
ώστε να είναι εδώ όταν ξεκινήσει η επισκευή!!!!!
Βεβαια μου είπε ότι δεν χρειάζεται να γίνει άμεσα,
αλλά μόνο όταν δώ ότι ο θορυβος μεγαλώνει να προχωρήσουμε για να μην γίνει μεγαλύτερη ζημιά στο κιβώτιο!!!

Εσείς mmm mmm τί λέτε για όλα αυτά kap kap kap και τί θα κάνατε στην θέση μου!!!
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

Δημοσίευσηαπό The Ace την Κυρ Δεκ 13, 2015 21:16

Την έκανα πολύ πρόσφατα στο 206 όλη αυτή τη δουλειά, κατέβασμα, λύσιμο, αλλαγή ΟΛΩΝ των ρουλεμάν και των πλανητικών (είχαν "ψωροφαγωθεί"), δέσιμο, ανέβασμα. Πιθανολογώ ότι δεν υπάρχουν τόοοοοσο μεγάλες διαφορές στις ώρες εργασίας, πιθανόν όμως να είναι πιο ακριβά τα ανταλλακτικά για το Mazda. Εγώ πλήρωσα "φιλική τιμή" 550€, με όλα τα ανταλλακτικά και τα λάδια. Έχω την ελαφρά εντύπωση ότι είναι κάααααπως τσιμπημένη η τιμή, αλλά δεν μπορεί να κατέβει και πολύ παρακάτω, δηλαδή κάπου τόσα θα πρέπει να πληρώσεις....
BMW X3 xDrive20d M-Sport
Peugeot 3008 GT Hybrid4
Ford Fiesta 1.0 140HP Titanium
The Ace    
1,8 Bar
1,8 Bar

Μοντέλο Αυτ.: BMW X3 xDrive20D MSport Ford Fiesta 1.0EB Titanium

Δημοσίευσηαπό whitehawk την Δευτ Δεκ 14, 2015 08:57

Dodos έγραψε:Συγνώμη, ξέχασαν να σου αλλάξουν κάτι και το άφησες έτσι για τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα;

Όταν το παρατήρησα λόγο ότι τότε ήμουν χειρουργημένος ήταν αρκετά αργά αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο Αντώνη έχεις ένα μικρό θόρυβο χωρίς να συνεπάγεται ότι κάπου επηρεάζει γιατί θα είχε γίνει η ζημία......

basilis1966 έγραψε:
Λοιπόν mazdoπαιδα πήγα το Σάββατο το πρωί στην Θεσσαλονίκη pontium pontium pontium
στο εξουσιοδοτημένο service mazda Αμανατίδης το CX 7άρι μου για το γνωστό θέμα :?: :?: :?:
και με την παρουσία του Σουλτάν-Μανώλη yiiiio yiiiio yiiiio

Δυστυχώς και ο Γιάννης Αμανατίδης μετά από έλεγχο του αυτοκινήτου μου είπε ότι ο θόρυβος που ακούγεται :( :( :(
είναι από το κιβώτιο ταχυτήτων om om om και όχι από το ρουλεμάν του συμπλέκτη!!!!
Μάλιστα μου ανέφερε και μου το έδειξε στο σχεδιάγραμμα του κιβωτίου από την MAZDA
ότι είναι το πρώτο ή το τελευταίο ρουλεμαν ή και τα δύο μαζί.
Συμπέρασμα μετά από 4 επισκέψεις σε διαφορετικά συνεργεία MAZDA
το σκόρ είναι 3-1 υπέρ της βλάβης στο κιβώτιο ταχυτήτων. oops oops
Το κόστος επισκευής του κιβωτίου με αλλαγή των δύο ρουλεμάν, σύμφωνα με τον Γιάννη Αμανατίδη
είναι 500euro ανέβασμα-κατέβασμα-επισκευή με αλλαγή των δύο ρουλεμάν 200euro+καινούριες βαλβολίνες 50euro
σύνολο 750euro money money money money
και τουλάχιστόν 3 μέρες το αυτοκίνητο στο συνεργείο με την προυπόθεση να έχουν παραγγελθει-αγοραστεί τα δύο ρουλεμάν,
ώστε να είναι εδώ όταν ξεκινήσει η επισκευή!!!!!
Βεβαια μου είπε ότι δεν χρειάζεται να γίνει άμεσα,
αλλά μόνο όταν δώ ότι ο θορυβος μεγαλώνει να προχωρήσουμε για να μην γίνει μεγαλύτερη ζημιά στο κιβώτιο!!!

Εσείς mmm mmm τί λέτε για όλα αυτά kap kap kap και τί θα κάνατε στην θέση μου!!!

Αφού μετά από όλα αυτά σου είπε χαλαρά όπως λένε στην Θεσσαλονίκη τι άλλο να κάνεις μια υπομονή να μαζέψεις τα λεφτά και όταν δεις τα σκούρα να πας εφόσον δεν είναι κάτι σοβαρό κατά τα λεγόμενα του όμως ερώτηση που κάνω αν δεν είναι αυτό και η πρόβλεψη είναι λάθος τότε τι κάνει και τι κόστος θα έχει το μετά και πόσο καιρό θα πάρει σε περίπτωση λύσε δέσε το ένα λύσε δέσε το άλλο καλά είναι να είναι τρεις ημέρες μήπως γίνουν περισσότερες????

The Ace έγραψε:Την έκανα πολύ πρόσφατα στο 206 όλη αυτή τη δουλειά, κατέβασμα, λύσιμο, αλλαγή ΟΛΩΝ των ρουλεμάν και των πλανητικών (είχαν "ψωροφαγωθεί"), δέσιμο, ανέβασμα. Πιθανολογώ ότι δεν υπάρχουν τόοοοοσο μεγάλες διαφορές στις ώρες εργασίας, πιθανόν όμως να είναι πιο ακριβά τα ανταλλακτικά για το Mazda. Εγώ πλήρωσα "φιλική τιμή" 550€, με όλα τα ανταλλακτικά και τα λάδια. Έχω την ελαφρά εντύπωση ότι είναι κάααααπως τσιμπημένη η τιμή, αλλά δεν μπορεί να κατέβει και πολύ παρακάτω, δηλαδή κάπου τόσα θα πρέπει να πληρώσεις....

Πάντα και δυστυχώς Αντώνη η :mazda: είναι ακριβή σε όλα της και δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς.....Αλλά και στα Γαλλικά δεν πάνε πίσω βαράνε όπου βρουν δεν έχουν θέμα......
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
whitehawk    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX7 GT

Δημοσίευσηαπό basilis1966 την Σάβ Δεκ 19, 2015 20:19

Λοιπόν mazdoπαιδα επειδή το προβλημα με το κιβώτιο hate-mazzata hate-mazzata
πρός το παρόν δεν φαίνεται να είναι μεγάλο :-? :-? δεν προχωράω σε άνοιγμα και επισκευή
που έιναι χρονοβόρα και ιδιαιτέρως κοστοβόρα money money money
Εκανα μία ακόμη κίνηση μιάς και είχα τελικά να αλλάξω το λάδι(βαλβολίνη) του κιβωτίου μου
από τον Ιανουάριο του 2011 και έχω κάνει από τότε περίπου 40.000ΚΜ.

Εβαλα λοιπόν μετά από προτροπή φίλου και γνώστη των αυτοκινήτων mazda superhap superhap
λάδια-βαλβολίνη 2,5L SYNGARD Αμερικής GL4-GL5, 75-90W με ενσωματωμένο αντιτριβικό
ακριβώς με προδιαγραφές όπως της mazda που αναγράφει και το σχετικό βιβλίο της!!!!

Τώρα θα το κινήσω για κανά 1000ΚΜ που έτσι και αλλιώς θα κάνω τώρα στις γιορτές
και θα περιμένω μήπως και διορθωθεί έστω και λίγο ο θόρυβος!!!!
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕ
Άβαταρ μέλους
basilis1966    
1,3 Bar
1,3 Bar

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μεταδοση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης