[ +/- ] [ Τώρα είναι Τρί Ιούλ 28, 2026 14:41 ]

Ο 'Ελληνας οδηγός δεν μασάει...

Ο 'Ελληνας οδηγός δεν μασάει...

Δημοσίευσηαπό Apatsi την Τρί Φεβ 17, 2009 00:28

Εικόνα

Είναι αποδεδειγμένο. Οι έλληνες οδηγοί δεν μασάνε. Όχι, κουτορνίθια είμαστε, σαν τους ευρωπαίους που συμμορφώνονται με τον κώδικα; Βέβαια, στους ευρωπαϊκούς δρόμους δεν υπάρχουν ανόητα όρια ταχύτητας, ενώ αντίθετα υπάρχει σωστή και τακτική αστυνόμευση. Πριν από μερικούς μήνες οδηγώ έξω από την Σεβίλλη και μαζί με δύο συναδέλφους προσπερνώ ένα λευκό Megane. Περίπου δύο χιλιόμετρα πιο κάτω πέφτουμε σε μπλόκο και μερικά λεπτά αργότερα φτάνει και το Megane.

Άντε να συνεννοηθείς με τα Ανδαλουσιανά όργανα που δεν σκάμπαζαν γρι από την αγγλική. Αλλά δεν χρειαζόταν. Μας έκαναν νόημα, πλησιάσαμε στο εσωτερικό του Megane για να δούμε στο μόνιτορ τη φωτογραφία των αυτοκινήτων με την παράνομη προσπέραση σε διπλή λωρίδα και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας (μετά είδα πως από την κομμένη μάσκα του Megane προεξείχε σε μέγεθος μυδραλιοβόλου μία κάμερα/ραντάρ). Πληρώνουμε -επιτόπου παρακαλώ- το μαλλί (90 γιούρια). Σε άλλα μέρη, όπως στο Βερμόντ των ΗΠΑ, δεν τολμά κανείς να υπερβεί το όριο ταχύτητας (110 χλμ./ώρα). Εκεί ο big brother καραδοκεί ανά πάσα στιγμή έτοιμος να σε τσιμπήσει.

Εικόνα

Πού θέλω να καταλήξω; Από εκεί που άρχισα. Κι ο άγιος φοβέρα θέλει, πόσο μάλλον που οι Έλληνες οδηγοί δεν χαμπαριάζουμε μία. Δείτε τι συμβαίνει γύρω σας· τον διπλανό σας να φεύγει με κόκκινο, να κινείται με σπασμένη δευτέρα σε περιοχές με σχολεία, να κάνει σφήνες στην παραλιακή, να πηγαίνει ανάποδα σε μονόδρομους. Το καλοκαίρι, στα Μελίσσια, όπου μένω, λίγο πάνω από το Σισμανόγλειο, η σήμανση άλλαξε και πολλές οδοί μονοδρομήθηκαν. Για κάποιους οδηγούς, όμως, τίποτα δεν άλλαξε και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να κινούνται παράνομα στους συγκεκριμένους δρόμους, αντιμετωπίζοντάς τους σαν διπλής κατεύθυνσης. Δεν είχα δώσει και πολλή σημασία στο θέμα μέχρι που μια μέρα -έχοντας μάλιστα στο πίσω κάθισμα ένα μικρό επιβάτη που δεν υπερέβαινε τα 10 κιλά- είδα ένα ΙΧ να έρχεται με μεγάλη ταχύτητα κατά πάνω μου στη μονοδρομημένη Ζωοδόχου Πηγής.

Κατεβάζω εκνευρισμένος το παράθυρο για να διαμαρτυρηθώ και ακούω την οδηγό να λέει: «Ποιος νομίζεις πως είσαι, κάνας μπάτσος; Εγώ μένω εδώ 20 χρόνια και θα πηγαίνω όπως θέλω». Από εκεί και πέρα τι να πεις και κυρίως πώς να της το πεις; Μήπως στα «γαλλικά»; Είπα να μην πέσω σε αυτό το επίπεδο και μέσα στην αγανάκτησή μου κάλεσα στο δημαρχείο Μελισσίων να ρωτώ τι γίνεται με το όλο θέμα. Η απάντηση ήταν πως «πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που θα ισχύσει μέχρι τον Οκτώβριο και μετά θα δείξει αν θα καθιερωθεί ή όχι». Δεύτερη ερώτηση: Στην περίπτωση ατυχήματος κατά το οποίο ευθύνεται ο άλλος τι γίνεται; Με καλύπτει το πιλοτικό πρόγραμμα ή στα δικαστήρια θα φαίνεται ότι άλλος ήταν ο νόμιμος; Η απάντηση: «Μάλλον σας καλύπτει». Μάλλον, άκουσον άκουσον.

Εικόνα

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Επειδή υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, επειδή έχω σιχαθεί τους οδηγούς που στην κίνηση κόβουν από δεξιά στην βοηθητική λωρίδα, επειδή έχω βαρεθεί πλέον να βλέπω τον διπλανό μου στο φανάρι που βαριέται να περιμένει να φεύγει με κόκκινο (ένας κάποτε ειρωνικά μου είπε πως το πέρασε για βαθύ πορτοκαλί). Φταίει η ελλιπής αστυνόμευση θα πουν κάποιοι, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει έλεγχος σε κάθε διασταύρωση; Επιτέλους, ό,τι συμβαίνει είναι ευθύνη όλων μας, μέχρι και ο ασυνείδητος που πετά το άδειο πακέτο με τα τσιγάρα από το παράθυρο του αυτοκινήτου του. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να τα αφήνουμε όλα να περνάνε στο ντούκου;

Πηγή: Νίκος Μαρινόπουλος - Αρχισυντάκτης ( CityAutoMoto )
Εικόνα

Pirgetos - Larissa
Άβαταρ μέλους
Apatsi    
0,9 Bar
0,9 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 (01/2005)

Re: Ο 'Ελληνας οδηγός δεν μασάει...

Δημοσίευσηαπό Makisma την Τρί Φεβ 17, 2009 06:28

Εχω σπιτι ακριβώς διπλα από την Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια και συμφωνω απολυτα με οσα γραφτήκαν πιο πανω . Το σπιτι είναι γωνιακό ,και απαγορεύετε η άνοδος.
Το 70% των αυτοκινήτων όμως στριβεί ανάποδα για ν αποφύγει ένα φανάρι
Και εκει γίνονται διάφορα. Οι παράνομοι μέχρι ξύλο έχουν δώσει στους νομίμους .
Ελλαδιτσα μου σ` αγαπώ Εικόνα
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 TOURING CLIMA HATCHBACK

Δημοσίευσηαπό Kostas1 την Τρί Φεβ 17, 2009 07:11

Καλως η κακος τοχουμε εμεις οι Ελληνες........ :)
WWW GKC GR+WWW SCODA GR+WWW ADSL GR

ΚIA CEED I.4+Subaru Forester 2.5XT VQ= Τα καμαρια μου!!!!
Άβαταρ μέλους
Kostas1    
0,9 Bar
0,9 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: Kia ceed 1.4 Passion

Δημοσίευσηαπό SALIGAROS την Τρί Φεβ 17, 2009 09:15

Δεν θα πω τι είναι σωστο και τι λάθος παρα μόνο οτι το κακό με τις μονοδρομίσεις του καθε ΔΗΜΑΡΧΟΥ εχει παραγίνει .Για την ιστορία και μόνο πελάτης μου που πήγαινε "αναποδα" σε μονοδρομο και χτυπησε ένα χριστιανο που βγήκε απο το stop , ο οποίος δικαιως η αδικώς δεν κοιταξε απο την άντίθετη κατεύθυνση αφου γνωριζε οτι ήταν μονοδρομος ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αφου ο δήμος που άνηκε ο δρόμος ΔΕΝ είχε δηλώσει και δεν είχε πάρει εγκριση απο το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. για τη μονοδρόμηση . ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ !!!! Επισης μια ερώτηση .Ποιός πήρε ρανταρ να στηθεί εξω απο σχολικό συγκρότημα ; ΚΑΝΕΝΑΣ
Άβαταρ μέλους
SALIGAROS    
0,2 Bar
0,2 Bar

Μοντέλο Αυτ.: 3 MPS

Δημοσίευσηαπό Makisma την Τρί Φεβ 17, 2009 11:45

Με λιγα λογια Γιαννη ,πας ανάποδα σκοτώνεις κάποιον και επειδή ο Δημος , δεν
εχει έγκριση του ΥΠΕΧΟΔΕ ,ζητας και αποζημίωση από το θύμα ?????

Εικόνα Εικόνα
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 TOURING CLIMA HATCHBACK

Δημοσίευσηαπό SALIGAROS την Τρί Φεβ 17, 2009 11:49

Y E S , Y E S , YES :!: :!: :!: ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΟΛΕ . ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ !
Άβαταρ μέλους
SALIGAROS    
0,2 Bar
0,2 Bar

Μοντέλο Αυτ.: 3 MPS

Δημοσίευσηαπό aar την Τετ Φεβ 18, 2009 07:56

Μαλλον αυτοι που κανουν τις μονοδρομησεις δεν κυκλοφορανε στους συγκεκριμενους δρομους
Makisma έγραψε:Εχω σπιτι ακριβώς διπλα από την Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια και συμφωνω απολυτα με οσα γραφτήκαν πιο πανω . Το σπιτι είναι γωνιακό ,και απαγορεύετε η άνοδος.
Το 70% των αυτοκινήτων όμως στριβεί ανάποδα για ν αποφύγει ένα φανάρι
Και εκει γίνονται διάφορα. Οι παράνομοι μέχρι ξύλο έχουν δώσει στους νομίμους .
Ελλαδιτσα μου σ` αγαπώ Εικόνα

και ενα αλλο θεμα ποσοι αστυνομικοι φορανε ζωνη???
κανεις
δεν μου αρεσει η ευθεια
γιατι την βλεπω σαν διαλειμα μεχρι την επομενη στροφη

http://www.alexis-hair.gr
Άβαταρ μέλους
aar    
0,7 Bar
0,7 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX-7

Δημοσίευσηαπό omen6 την Τετ Φεβ 18, 2009 12:06

ελληναρες απιστευτοι.παντα τα ιδια κανουμε ακουστε κι ενα τροχονομο....καλα ολοι μενετε στα μελισσια και δεν σας ηξερα?οσο για τους συγκεκριμενους μονοδρομους στα μελισσια εγινε πανικος οταν αλλαξαν τα σηματα.
omen6    
0,0 Bar
0,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: mazda6 2008

Δημοσίευσηαπό omen6 την Τετ Φεβ 18, 2009 12:10

α οσο για το θεμα με την ζωνη ασφαλειας που δεν φορανε οι αστυνομικοι αυτο γινετε για τεχνικους λογους οπως την εξοδο απο το οχημα σε διαφορες περιπτωσεις και επισης γιατι με την εξαρτηση δεν κουμπωνει η ζωνη.οχι οτι αυτα μας καλυπτουν αλλα για να γνωριζουν οι πολιτες καποια πραγματα.
omen6    
0,0 Bar
0,0 Bar

Δημοσίευσηαπό aar την Τετ Φεβ 18, 2009 21:04

omen6 έγραψε:α οσο για το θεμα με την ζωνη ασφαλειας που δεν φορανε οι αστυνομικοι αυτο γινετε για τεχνικους λογους οπως την εξοδο απο το οχημα σε διαφορες περιπτωσεις και επισης γιατι με την εξαρτηση δεν κουμπωνει η ζωνη.οχι οτι αυτα μας καλυπτουν αλλα για να γνωριζουν οι πολιτες καποια πραγματα.

Στο Λονδινο παρα πολλες φορες εχω δει οτι οι αστυνομικοι μεσα στα περιπολικα φορανε ζωνη
και ειναι πολυ αποτελεσματικοι
μια και δεν φυλανε (αλλους)
φυλανε την ασφαλεια των πολιτων συμπεριλαμβανομενων των (αλλων}
εννοειται βεβαια οτι ακομη και το αυτοκινητο της Βασιλισας αν παρανομησει θα πληρωθει το προστιμο...
αυτο ειναι πολιτισμος
εστω και τυποις ισονομια και ισοπολιτεια
παρ ολο οτι εμεις οι Ελληνες τα διδασκαμε αυτα στην αρχαιοτητα
η μονη διαφορα στην εξαρτηση ειναι οτι εχουν το μικροφωνο του ασυρματου στον ωμο

ετσι και αλοιως νομους εχουμε
απλα θα ηθελα να τηρουνται για ολους
και αυτος που εφαρμοζει το νομο να ειναι το δυνατον πιο ακεραιος.-
δεν μου αρεσει η ευθεια
γιατι την βλεπω σαν διαλειμα μεχρι την επομενη στροφη

http://www.alexis-hair.gr
Άβαταρ μέλους
aar    
0,7 Bar
0,7 Bar

Μοντέλο Αυτ.: CX-7

Δημοσίευσηαπό RRT την Τετ Φεβ 18, 2009 23:52

Σωστός ο Θανάσης, και στην Γερμανία φοράνε ζώνη ... δεν ξέρω ποιος ανακάλυψε το κόλπο, ότι δεν πρέπει να φοράνε ζώνη εδώ ...
Πάντως για να μας το λέει το παλικάρι έτσι, λογικά έτσι είναι στην Ελλάδα. Τώρα εάν ο λόγος για οποίον δεν την φοράνε είναι σωστός η όχι, είναι άλλο θέμα ;)
The Rx8 is like the prom queen. Sweet, sensual, and you love her.
The 350z is like the school slut. Low quality but you still ride her brains out.

Great Anti-"Save the nature and fight the ozone hole" Fan + "Empty the petrol reserves" Activist ;)
Άβαταρ μέλους
RRT    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Ford Focus Titanium ==>> Mazda RX8 Cosmo

Δημοσίευσηαπό omen6 την Πέμ Φεβ 19, 2009 11:41

φιλε οι νομοι απο αυτους που τους εφαρμοζουν στον δρομο ειναι ιδιοι για ολους και εφαρμοζονται σε ολους ακου και καποιον που εχει παρει αρκετα διπλωματα απο δημαρχους.το θεμα ειναι μετα απο τον τροχονομο τι γινετε με τους υψηλα ισταμενους και με το ποσο ψηλα θελουν να φτασουν στην ιεραρχια.... ;)
omen6    
0,0 Bar
0,0 Bar

Δημοσίευσηαπό RRT την Πέμ Φεβ 19, 2009 23:47

Ότι οι νόμοι είναι ίδιοι για όλους, το ξέρεις ότι είναι μόνο στην θεωρία ε? :) :) :) (δυστυχώς)
The Rx8 is like the prom queen. Sweet, sensual, and you love her.
The 350z is like the school slut. Low quality but you still ride her brains out.

Great Anti-"Save the nature and fight the ozone hole" Fan + "Empty the petrol reserves" Activist ;)
Άβαταρ μέλους
RRT    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Ford Focus Titanium ==>> Mazda RX8 Cosmo

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τετ Απρ 29, 2009 06:47

Τζάμπα η ψήφος που καταθέτουμε τόσα χρόνια...

Αφού μας έμαθαν να παρανομούμε τι περιμένουμε να αλλάξει...
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Επιστροφή στο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης