Μαθαίνοντας τη Ferrari
Ο Fernando Alonso θέλει να κερδίσει τους ανθρώπους της Scuderia
Πρώτη δημοσίευση: 01/12/2009 - 17:56 | Τελευταία επεξεργασία: 18:31
Ο Fernando Alonso αποδεικνύει τον τελευταίο μήνα το πόσο αφοσιωμένος επαγγελματίας είναι. Ο Ισπανός επισκέφτηκε για δεύτερη φορά από την ημέρα της υπογραφής του συμβολαίου του τα γραφεία της Ferrari στη Modena και συζήτησε αρκετή ώρα με τους μηχανικούς της Scuderia. Πρωταρχικός στόχος του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή είναι να χτίσει μια καλή σχέση με τους μηχανικούς του, ώστε στον πρώτο αγώνα της σεζόν να έχουν την απαραίτητη άνεση για να εργαστούν στο μέγιστο.
Ο Alonso εξήγησε στη Marca πως το μοναδικό πράγμα που τον απασχολεί είναι να έρθει κοντά στην ομάδα και να αφουγκραστεί τους ρυθμούς της ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη των μηχανικών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ισπανός δεν πήρε κανέναν παλιό του μηχανικό στη Ferrari, καθώς πιστεύει ότι "η Ferrari διαθέτει τους καλύτερους μηχανικούς στον κόσμο". Δεν είναι τυχαίο άλλωστε αυτό που ακούστηκε από τους ανθρώπους της Scuderia, πως ο Fernando έχει επισκεφτεί περισσότερο τη Ferrari σε δύο μήνες από ό,τι ο Kimi Raikkonen σε δύο χρόνια.
«Πρέπει να κερδίσω την εμπιστοσύνη της ομάδας και να ξεκινήσω μια καλή σχέση με τους μηχανικούς και τους τεχνικούς μου. Αυτό προσπαθώ να κάνω αυτούς τους μήνες, ώστε να φτάσω στον πρώτο αγώνα έχοντας γνωρίσει καλά την ομάδα και να έχουμε άνεση μεταξύ μας», είπε ο Alonso στη ισπανική εφημερίδα Marca.
Στην παραμονή του στη Modena, ο Alonso είχε την ευκαιρία να οδηγήσει δύο εξαιρετικά αυτοκίνητα της Ferrari στην πίστα του Fiorano, την 458 και την 599, ενώ δεν είχε πρόβλημα να κουβεντιάσει στα ιταλικά με τους ανθρώπους της Scuderia.
Ο Felippe Massa από τη μεριά του θέλει να έχει ένα δυνατό ομόσταβλο ο οποίος θα του δώσει επιπλέον κίνητρο. «Ο Alonso είναι εξαιρετικός οδηγός – όλοι το γνωρίζουν αυτό – και νομίζω ότι θα έχουμε καλή σχέση εκτός πίστας. Νομίζω ότι η άφιξή του δεν θα αλλάξει κάτι στην καριέρα μου ή στη Ferrari».