[ +/- ] [ Τώρα είναι Κυρ Ιούλ 26, 2026 09:04 ]

Στο σέρβις είμαστε από «πάνω» ή από το τηλέφωνο;

Στο σέρβις είμαστε από «πάνω» ή από το τηλέφωνο;

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τρί Δεκ 29, 2009 23:02

Ποιός εμπιστεύεται να αφήσει το αυτοκίνητό του στο συνεργείο και να φύγει; Δε θα έπρεπε όμως; Οι εποχές αλλάζουν, δεν είναι καιρός να αλλάξουμε και εμείς συνήθειες αφήνοντας τους επαγγελματίες να δουλέψουν; Ή υπάρχει φόβος ακόμη και τώρα; Στην Ελλάδα η καχυποψία και η κουτοπονηριά πάνε παρέα. Το δίδυμο αυτό κρύβεται και πίσω από την παράδοση που μας θέλει όταν πάμε στο συνεργείο, αντί να αφήνουμε τα κλειδιά και να φεύγουμε, όπως σε όλη την Ευρώπη, να καθόμαστε και να αναπνέουμε στο σβέρκο του μάστορα. Υπάρχει λόγος;
Η λογική της «παρακολούθησης» έχει δύο σκέλη. Πρώτον ότι όταν είμαστε «από πάνω» δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να μας «κλέψει». Και δεύτερον ότι εφόσον είμαστε παρόντες θα κάνει καλύτερη δουλειά ενώ συγχρόνως, αφού περιμένουμε, θα την κάνει και πιο γρήγορα.
Έχουν όμως αυτά λογική; Δηλαδή περιμένουμε πραγματικά να είναι και καλύτερη η δουλειά και πιο γρήγορη; Πάνε αυτά τα δύο μαζί σε τίποτε άλλο; Το πιθανότερο είναι να πιάσουμε την κουβέντα, να ρωτάμε τον τεχνικό για ότι βλέπουμε και τελικά να τον καθυστερούμε παραπάνω. Μπορεί επίσης να αγχώσουμε το μηχανικό αυξάνοντας και τις πιθανότητες λάθους.
Ακόμη και έτσι να είναι, κάποιοι επιμένουν να παίρνουν το ρίσκο της καθυστέρησης και της ζημιάς προκειμένου να «είναι σίγουροι» ότι θα γίνουν μόνο οι απαραίτητες εργασίες και δε θα τους βγάλει ο μάστορας «φουντούκια». Αυτά όμως ακούγονται περισσότερο σαν κλισέ από άλλες κατηγορίες «μαστόρων» και δεν έχουν πια σχέση με συνεργεία.
Αν θέλει ο μάστορας να «βγάλει» επιπλέον ζημιές, θα το κάνει και χωρίς να τον καταλάβει ο μέσος πελάτης. Όμως αυτό δεν τον συμφέρει. Αυτό που συμφέρει ένα συνεργείο είναι να διατηρήσει την πελατεία του ευχαριστημένη και άρα σταθερή. Ειδικά με τον ανταγωνισμό και την απελευθέρωση στις επισκευές αυτοκινήτων, όταν δεν υπάρχει πλήρης ικανοποίηση ο πελάτης φεύγει.
Άρα αν κάθε φορά που πας στο συνεργείο φεύγεις με κάτι παραπάνω που «προκύπτει» στην πορεία, απλά κάποια στιγμή θα πας αλλού να δεις μήπως και δε συμβαίνει παντού το ίδιο. Ποιός χάνει; Ακόμη περισσότερο τα εξουσιοδοτημένα χάνουν περισσότερο αφού οι περισσότερες επισκευές μειώνουν την αξιοπιστία του αυτοκινήτου, διώχνοντας τον πελάτη από τη μάρκα. Μπορεί να «αρπάξει» κάτι τώρα, όμως χάνει μεσο-μακροπρόθεσμα.

Τέτοια κοντόφθαλμα φαινόμενα δεν συναντώνται πια σε σοβαρούς επαγγελματίες. Από την άλλη τα περισσότερα αυτοκίνητα επισκευάζονται πλέον εντός εγγύησης, χάρη στα αυξημένα διαστήματα που προσφέρουν οι περισσότερες εταιρείες. Οι υπόλοιπες εργασίες είναι συντήρησης, οπότε τα πράγματα είναι πιο απλά.
Εσείς όμως τι πιστεύετε; Φοβάστε να αφήσετε το αυτοκίνητο στα χέρια των τεχνικών χωρίς δική σας επίβλεψη; Γιατί; Νομίζετε πως με τη δική σας παρουσία θα κάνουν καλύτερη δουλειά; Ή γλιτώνετε χρόνο κάνοντας τις δουλειές σας όσο το αυτοκίνητό σας επισκευάζετε; Ποιας σχολής είστε;
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Γένος: Αρσενικό
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 3 MPS

Re: Στο σέρβις είμαστε από «πάνω» ή από το τηλέφωνο;

Δημοσίευσηαπό fotis7 την Τρί Δεκ 29, 2009 23:28

εγω εχω αλλαξει καποια συνεργεια εξουσιοδοτημενα αλλα και συνεργεια αντιπροσωπειας για ενα συνεργειο που βρισκεται και μακρυα απο το σπιτι μου επειδη οι ανθρωποι ειναι επαγγελματιες και προσεχουν το αυτ/το μου οπως θα το προσεχα και γω,και επειδη δεν εχουν προβλημα ναειμαι απο πανω ολη τη ωρα και να ρωταω τα παντα πανω στο αυτοκινητο μου ;) :D διοτι ο μαστορας παει να γινει σαν γιατρος που χουμε μια εμπιστοσυνη παραπανω μιας και σημερα σπανιζουν οι επαγγελματιες,κοιτωντας να παρουν τα χρηματα χωρις να πουν τιποτα και κανοντας 3-4 πραγματα απλα ;) :D
Ο ΑΣΒΟΣ ΜΟΥ
Εικόνα
ΦΙΛΤΡΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΕΞΑΤΜΙΣΗ

Εικόνα
ΜΥ PRECIOUS
Άβαταρ μέλους
fotis7    
2,0 Bar
2,0 Bar

Χώρα: Greece (gr)
Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 WHITE PEARL

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τρί Δεκ 29, 2009 23:37

fotis7 έγραψε:... για ενα συνεργειο που βρισκεται και μακρυα απο το σπιτι μου ...

Ξεπόρτισες για θηλυκό λόγο να υποθέσω; :lol:
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Δημοσίευσηαπό Nikos76 την Τετ Δεκ 30, 2009 08:20

Η παραμονή του κατόχου στο συνεργείο κατά την διάρκεια του service
εξασφαλίζει τον προσωπικό έλεγχο σε σημεία που δεν είναι ορατά όταν
το αυτοκίνητο βρίσκεται στον δρόμο.
Για παράδειγμα εγώ είδα την σκουριά που κρύβεται πίσω από τους τροχούς
στο κέντρο των φρένων.
Άβαταρ μέλους
Nikos76    
1,6 Bar
1,6 Bar

Γένος: Δεν έχει ορισθεί
Μοντέλο Αυτ.: Mazda 3 MPS

Δημοσίευσηαπό speeddriver την Τετ Δεκ 30, 2009 08:54

Επειδή είδα πολλά μέχρι τώρα σε διάφορα συνεργεία θέλω να είμαι παρών στο service. Βλέπετε υπάρχει και η λαϊκή ρήση "καήκαμε από το γάλα, τώρα φυσάμε και το γιαούρτι".
http://www.youtube.com/watch?v=dO9gpW6M ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=suFPrRF5 ... re=related

Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια
Άβαταρ μέλους
speeddriver    
2,0 Bar
2,0 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 1.8 T/C sedan (MKIII)

Δημοσίευσηαπό pankrok την Τετ Δεκ 30, 2009 12:32

δεν ειναι οτι καλυτερο να ζαλιζουμε τα @@ των μαστορων την ωρα που δουλευουν, ωστοσο το να δεις το αυτοκινητ σου απο κατω αν ξερεις τι βλεπεις ειναι εξαιρετικο χρησιμο.

η καλυτερη λυση εινια να περιμενεις στο σαλονακι και οταν σου πουν "να ξερεις αυτο θελει αλλαγη" να στο δειχνουν και να αποφασιζεις αναλογα (αν ξερεις επισης)

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό whitemps την Τετ Δεκ 30, 2009 13:28

Αν ειναι καποιος καχυποπτος αρρωσταινει ειτε ειναι μπροστα ειτε οχι. Εγω μεχρι στιγμης συνεχιζω να σκεφτομαι θετικα και καλοπροαιρετα και δεν το εχω μετανιωσει. Θελω να πω οτι και αν ειχε τυχει ποτε να εχω καποιο προβλημα ειτε αλλαζα συνεργειο αν εβλεπα οτι δεν μπορει ή δεν θελει ο ανθρωπος να το φτιαξει ειτε επαιρνα τηλ και ξαναπηγαινα και το εφτιαχναν. Αν ερθω στη θεση του τεχνικου ουτε εγω θα ηθελα να εχω καποιον πανω απο το κεφαλι μου οταν δουλευω. Εν κατακλειδι εχω απολυτη εμπιστοσυνη στα επισημα συνεργεια και στα μη επισημα μονο κατοπιν συστασης απο γνωστο που εχει μεινει ευχαριστημενος.
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Πρώην κάτοχος MPS 3

Δημοσίευσηαπό Makisma την Τετ Δεκ 30, 2009 14:15

Οι εταιριες όταν κανουν προσληψεις μηχανικων πάντα ψάχνουν για ΤΟΝ καλυτερο . Δεν τον βρισκουν όμως .
Γιατι ο ανθρωπος ,εχει τραβηξει τον δικο του δρομο .
Εάν τον βρει ,με τον τροπο της τον διωχνει ,γιατί δεν τον πληρωνει .
Οι εταιριες κρατουν την πελατεια τους με το δολωμα της εγγυησης .Αν δεν υπηρχαν οι εγγυησεις
ποσοι απο μας θα πηγαιναν στην εταιρια για να πληρωσουν ακριβοτερα .?
Ετσι θα περιοριστουμε σε αυτους που διαθετει η εταιρια , που εγω δεν θα τους χαρακτηριζα ως κακους μηχανικους
και θα τους εδειχνα εμπιστοσυνη , γιατι σιγουρα γνωρίζουν πολλα περισσοτερα από μενα ,πανω στην δουλεια τους .
Σε όλα τα επαγγελματα υπαρχουν οι καλοι ,και οι καλυτεροι .Το ιδιο και εδώ
Μια γενικη ματια όμως από κατω ,όταν το εχουν λυσει ,παντα παω και την κανω ,χωρις να τους καθωμαι στο σβερκο ,κατι που δεν το θελει κανεις ,ακομη κι εμεις .
Αν κατά την γνωμη , σου δεν σου κανουν αυτό που εσυ νομιζεις σωστο (κι ας μην είναι σωστο )
την κανεις με ψιλα πηδηματακια προς πασα κατευθυνση .
Οταν Κάποιος Σε Κατηγορεί Οτι Κάνεις Μόνο Οτι Θέλεις Εσύ, Συνήθως Εννοεί Οτι Δεν Κάνεις Οτι Θέλει Αυτός.
Makisma    
Overboost
Overboost

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 TOURING CLIMA HATCHBACK

Δημοσίευσηαπό speeddriver την Τετ Δεκ 30, 2009 15:32

Ο Παναγιώτης "pankrok" έχει δίκιο που λέει "αν ξέρεις" και επειδή στο παρελθόν δούλεψα ως ηλεκτρολόγος αυτ/των σε κεντρική αντ/πεία (όχι :mazda: ), γνωρίζω πολύ καλά που να δω, πως θα δω και τι θα δω. Εκεί που δούλεψα σχημάτισα μια "Χ" γνώμη, απόκτησα μια "Α" εμπειρία, οπότε θέλω τώρα να είμαι παρών. ;) :D

Άβαταρ μέλους
speeddriver    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό whitemps την Τετ Δεκ 30, 2009 16:15

speeddriver έγραψε:Ο Παναγιώτης "pankrok" έχει δίκιο που λέει "αν ξέρεις" και επειδή στο παρελθόν δούλεψα ως ηλεκτρολόγος αυτ/των σε κεντρική αντ/πεία (όχι :mazda: ), γνωρίζω πολύ καλά που να δω, πως θα δω και τι θα δω. Εκεί που δούλεψα σχημάτισα μια "Χ" γνώμη, απόκτησα μια "Α" εμπειρία, οπότε θέλω τώρα να είμαι παρών. ;) :D

Αν ηξερα ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα αφηνα κανεναν να βαλει χερι ακομα και αν ηταν γιαπωνεζος! :D
Εικόνα
ZOOM - ZOOM!
Άβαταρ μέλους
whitemps    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Πρώην κάτοχος MPS 3

Δημοσίευσηαπό pankrok την Τετ Δεκ 30, 2009 16:43

ενταξει ας μην ειμαστε υπερβολικοι
για τη συνηθη συντηρηση του αυτοκινητου δεν χρειαζεται και υψηλη επιστασια.
χρεαιζεται βεβαια οταν πας για 200 ευρω και σου λενε 1200 γιατι αυτο και κεινο και το αλλο.

GTX2867r / forged / ported / sleeved και βλεπουμε...

Ώπα λάθος. Δις λαστ γιαρ. Τώρα όλα μανουλα!
Άβαταρ μέλους
pankrok    
1,9 Bar
1,9 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda CX7 '08/ Honda HRV '99 / Vitara 1.4 '19

Δημοσίευσηαπό stelios120 την Τετ Δεκ 30, 2009 18:13

Πάντα πάνω απο το αυτοκίνητο γιατι ποτε δεν ξέρεις τι ζημία μπωρεί να κάνουν και να μην το πούνε ή να στην χρεώσουν ως δική σου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stelios120    
1 Bar
1 Bar

Μοντέλο Αυτ.: MAZDA 6 1.8 MKIII

Δημοσίευσηαπό speeddriver την Τετ Δεκ 30, 2009 18:58

whitemps έγραψε:
speeddriver έγραψε:Ο Παναγιώτης "pankrok" έχει δίκιο που λέει "αν ξέρεις" και επειδή στο παρελθόν δούλεψα ως ηλεκτρολόγος αυτ/των σε κεντρική αντ/πεία (όχι :mazda: ), γνωρίζω πολύ καλά που να δω, πως θα δω και τι θα δω. Εκεί που δούλεψα σχημάτισα μια "Χ" γνώμη, απόκτησα μια "Α" εμπειρία, οπότε θέλω τώρα να είμαι παρών. ;) :D

Αν ηξερα ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα αφηνα κανεναν να βαλει χερι ακομα και αν ηταν γιαπωνεζος! :D

Είναι κι αυτή η εγγύηση, γι' αυτό το πάω σ' αυτούς.

Άβαταρ μέλους
speeddriver    
2,0 Bar
2,0 Bar

Δημοσίευσηαπό Nicola την Τετ Δεκ 30, 2009 19:20

Μια φορα το επαιξα Ευρωπαιος(οχι οτι δεν ειμαι)με το πρωην μου :mazda:
Αλλαξαν πισω αμορτισερ αλλα ξεχασαν να βαλουν τη μια λαστιχενια φουσκα.
Δεν το ειχαν καταλαβει και οταν πηγα να το παρω και τους το ειπα εγιναν
κιτρινοι σαν κινεζοι.
Και στο πιο απλο θελω να ειμαι παρων ;)
2_13

LILAC SILVER A.E.
φιλικά Νίκος
Άβαταρ μέλους
Nicola    
1,6 Bar
1,6 Bar

Μοντέλο Αυτ.: Mazda 6 GH Sedan 1.8 Touring Clima - Atos 1.0

Δημοσίευσηαπό dgiannitakis την Τετ Δεκ 30, 2009 21:19

speeddriver έγραψε:... Εκεί που δούλεψα σχημάτισα μια "Χ" γνώμη, απόκτησα μια "Α" εμπειρία, οπότε θέλω τώρα να είμαι παρών. ;) :D

Φανταζομαι τι έχουν δει τα ματάκια σου... ;)
Άβαταρ μέλους
dgiannitakis    
Overboost
Overboost

Επόμενο

Επιστροφή στο Service

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης